Nader Bekeken maart 2025
Thema: In de online wereld
Piet de Vries schrijft over Psalm 88, waarin de klacht overheerst, maar de jubel niet volledig afwezig is.
Jan Wesseling reageert op Ad de Bruijne, die vindt dat de klassieke Schriftleer onderhoud nodig heeft. Ook geeft Wesseling een samenvatting van de afscheidsrede van prof. Trimp.
Het leven in de onlinewereld vormt ons denken en onze verlangens. Bart van Egmond bespreekt hoe we daarmee om kunnen gaan.
Aad Kamsteeg bespreekt de gevaarlijke invloed van kunstmatige intelligentie (AI) op de wereldvrede.
Erik van Alten stelt aan de hand van Romeinen 1 de dwaasheid aan de kaak van hen die God vervangen door een beeld van een vergankelijk mens: zij kiezen voor een redder die een kopie is van een kopie.
Harry Wendt wijst erop dat Jezus zijn discipelen ziet in alle moeiten die zij ervaren. Voor zijn volgelingen vandaag is dat niet anders. Want Hij komt.
Harry Wendt beschrijft het leven en de betekenis van het werk van Marten Micron, een 16e-eeuwse theoloog.
De besluiten van de NGK-synode met betrekking tot homoseksualiteit getuigen van een andere Schriftvisie, zo signaleert Pieter Boonstra.
Lucius de Graaff las Hoe migratie echt werkt. Het ware verhaal over migratie aan de hand van 22 mythen van Hein de Haas.
Jan Blok las Thuis. Over de betekenis van de kerk van Bram van de Beek.
Perry Storm citeert uit De Waarheidsvriend wat ds. Verhoeven schrijft over ‘de heiligheid van God’ en uit het Reformatorisch Dagblad wat prof. Selderhuis antwoordt op de vraag ‘Kun je ook wel zonder kerk geloven?