Verder winkelen
jg 30, nr 11
 • Nader Bekeken november 2023

  Thema: Meegaan met het getij

  De toonbroden in het heilige waren de erkenning dat God de gever is van ons dagelijks levensonderhoud, schrijft Henk Room.
  Veranderingen in de dienst aan de Here beginnen vaak klein en ogenschijnlijk onschuldig. Jan Wesseling schrijft over de geschiedenis van de stam Dan, die laat zien waar eigenwillige verering van God op uitloopt.
  Harry Wendt legt in zijn column uit waarom hij hartelijk voorstander is van de herverkaveling van de gereformeerde kerken.
  Balten Pieter Hagens stelt kritische vragen bij de manier waarop de bundel Niet zonder elkaar de geschiedenis van GKv en NGK en de toekomst van de fusiekerk beschrijft. Is meegaan met het culturele getij een bijbels antwoord op wat vandaag  ‘in de lucht zit’?
  Hoe komt het dat christenen hun reserves tegenover mensenrechten hebben laten varen? vraagt  Aad Kamsteeg. En waardoor staat de eerbiediging van die rechten voortdurend onder druk?
  Rob van Houwelingen bespreekt de achtergrond van de apostolische gedragsregel: wie niet wil werken, zal ook niet eten.
  Harm Veldman beschrijft hoe de Nassause vorsten gereformeerd werden.
  Wim de Vries las De stikstoffuik. Politici in de ban van de ecolobby van Arnout Jaspers; Jan Blok las Herman A. Speelman en Daniël Timmerman, Gereformeerde getijden. Over vroegmoderne vernieuwing van het spirituele levensritme.
  Perry Storm citeert uit andere bladen over slavernij in Israël, over afnemende leesvaardigheid en over het karakter van de begrafenissamenkomst.

Nader Bekeken jg 30, nr 11

17-11-2023*

Prijs: € 5.25
Prijs digitaal: € 5.25


*) Datum van beschikbaarheid in Nederland. Voor het buitenland geldt mogelijk een andere datum!