Verder winkelen
125
 • Egbert Brink en Rob van Houwelingen, Woordwaarde. Betekenisvolle bijbelteksten nader bekeken

  Sinds eind 2010 kent het maandblad Nader Bekeken een vaste rubriek: Woordwaarde. Daarin belichten verschillende auteurs een speciaal bijbelgedeelte: een lastige tekst waarover vaak vragen gesteld worden of een tekst die zo bekend is dat de betekenis vervaagt. Zij laten vanuit zulke teksten zien hoe waardevol Gods Woord is, ook voor de hedendaagse lezer. De naam van de rubriek verwijst naar het bekende spel Scrabble, tegenwoordig populair als app onder de naam Wordfeud, waarbij met losse letters woorden gevormd moeten worden. Om het aantal punten te berekenen, wordt eerst de ‘letterwaarde’ en vervolgens de ‘woordwaarde’ bepaald. Zo krijgt ook het Woord met een hoofdletter meerwaarde door heldere uitleg en concrete toepassing.

  Egbert Brink en Rob van Houwelingen hebben vanaf het begin hun bijdragen geleverd, waarvan er in dit cahier 22 gebundeld zijn. Oude en Nieuwe Testament zijn evenredig vertegenwoordigd. Daarmee bieden zij een dwarsdoorsnede door de Bijbel, van Genesis tot Openbaring, met bijvoorbeeld aandacht voor het geloof van Job, het gebed van Jabes, de barmhartige Samaritaan, het drievoudige snoer, de liefde als persoon en Maria Magdalena als ooggetuige van de opstanding.
  Dit boek biedt niet alleen verrassende inzichten maar ook verdieping bij het lezen van de Bijbel. De lezers zullen zodoende Gods Woord op waarde leren schatten.
  Elk hoofdstuk is in deze bundeling voorzien van verwerkingsvragen, zodat het boek geschikt is voor zowel persoonlijke bijbelstudie als gebruik in gesprekskringen.

  Egbert Brink is, naast zijn werk als gemeentepredikant in Waddinxveen, als universitair docent Oude Testament en Pastorale Theologie verbonden aan de Theologische Universiteit Kampen.
  Rob van Houwelingen is hoogleraar Nieuwe Testament aan de Theologische Universiteit Kampen.

   

Cahiers 125

17-09-2020*

Prijs: € 13.50


*) Datum van beschikbaarheid in Nederland. Voor het buitenland geldt mogelijk een andere datum!