Verder winkelen
80
  • Er is de afgelopen jaren veel te doen over de kerkdienst. De kerken besloten tot de invoering van nieuwe orden van dienst, nieuwe formulieren en nieuwe liederen. De één is daar erg blij mee, terwijl het voor de ander een teken is dat de kerken de gereformeerde koers verlaten.

    Bij alle veranderingen is het belangrijk steeds na te denken over essentiële uitgangspunten voor de liturgie. Wat zegt de Schrift daarover? Wat is wel en wat is niet passend in de kerkdienst? Waar zouden verbeteringen mogelijk zijn in onze kerkdiensten? Is het volgen van een kerkelijk jaar wel gereformeerd?

    Op dit soort vragen gaat dit cahier in. Daarbij wordt niet alleen theoretisch over de eredienst geschreven, maar wordt ook voortdurend verteld wat de theorie concreet betekent voor de liturgische praktijk.

    Dr. J. Smelik (1961) is hymnoloog/musicoloog en woont te Steenwijk. Hij was van 1993 tot 2002 lid van het vrijgemaakt-gereformeerde deputaatschap Eredienst en publiceert regelmatig op het gebied van liturgie en kerkmuziek. Hij is hoofdredacteur van de tijdschriften Eredienst van de Vereniging van Gereformeerde Kerkmusici.

Cahiers 80

01-04-2009*

Prijs: € 13.50


*) Datum van beschikbaarheid in Nederland. Voor het buitenland geldt mogelijk een andere datum!