Verder winkelen
115
 • Zijn God en Allah dezelfde?

  Drs. Lucius W. de Graaff

  Veel moslims beschuldigen christenen van polytheïsme (het vereren van meerdere goden) omdat christenen geloven in een drie-enige God. Veel christenen op hun beurt beweren dat moslims een bloeddorstige afgod aanbidden en ze verwijzen naar de terreurdaden van de moslimextremisten. Wat is er waar van deze wederzijdse beschuldigingen? En welke verschillen blijven er over wanneer de karikaturen zijn opgeruimd? Daarover gaat het in deze publicatie.

  De auteur gaat verder na welke betekenis het geloof in een drie-enige God heeft voor het dagelijkse leven van een christen. Ook wijst hij aan welke gevolgen het afwijzen van de Drie-eenheid heeft voor het geloofsleven van de moslims. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een korte samenvatting.

  Van zijn hand verschenen al eerder enkele vergelijkende studies: Heilige oorlogen (over geweld in Bijbel en Koran), Hemelreizen (over het gebed), De weg naar de bron (over het gebod) en Islam, bedreiging en uitdaging (over het geloof).

  Drs. Lucius W. de Graaff (1948) is geboren en getogen in Hardinxveld-Giessendam. Hij studeerde theologie in Kampen en vervolgens vergelijkende godsdienstwetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. In 1987 sloot hij deze studie af met een doctoraal examen. In zijn afstudeerscriptie Moskeeën onder de Martini (1987) heeft hij de islam in de stad en de provincie Groningen in kaart gebracht. In de jaren daarna publiceerde hij regelmatig over de islam.
  De Graaff was van 2005-2011 vicevoorzitter van de Stichting Evangelie & Moslims. Sinds 2013 is hij als studentenpastor verbonden aan de Theologische Universiteit Kampen.

   

Cahiers 115

02-03-2018*

Prijs: € 13.50


*) Datum van beschikbaarheid in Nederland. Voor het buitenland geldt mogelijk een andere datum!