Verder winkelen
113
 • Op reis met Dietrich Bonhoeffer, Martin H. de Boer V.D.M.

  In dit boekje gaat het over een Duitse lutherse theoloog uit het begin van de vorige eeuw. Dat klinkt niet bepaald spannend. Maar dat is een vergissing.
  Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) leefde in een woeste tijd. Als kind maakte hij de Eerste Wereldoorlog mee en vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog werd hij in het vernietigingskamp Flossenbürg vermoord.

  Nog steeds valt in kranten en tijdschriften zijn naam. Onlangs verscheen er zelfs een glossy over hem met als ondertitel: ‘Spion, predikant, held’. Hoe kan het toch dat hij bekend is gebleven? Wat boeit bij hem? Waarom worden nog steeds ‘Bonhoefferreizen’ georganiseerd? Zelfs jongerenreizen op touw gezet?

  In dit cahier gaan we op zoek naar antwoorden. De reis brengt ons op bijzondere en schokkende plekken. Onze tocht leidt naar concentratiekamp Buchenwald en een chique villa aan de Wannsee in Berlijn. In de verte zien we vanuit Kloster Ettal Duitslands hoogste Alpentoppen.

  Steeds worden we gedwongen na te denken over wat deze christen ons heeft willen zeggen. Al reizend kunnen we begrijpen waarom tot vandaag toe mensen geboeid zijn door zijn leven en werken. We gaan ontdekken hoe hij ook ons kan inspireren om midden in de wereld christen te zijn.

  Kom: ga mee op reis. Zeker weten dat deze tocht onvergetelijk zal zijn en blijven.

  M.H. de Boer te Tolbert is emeritus predikant van de Gereformeerde Kerk Hoogkerk.

Cahiers 113

18-08-2017*

Prijs: € 13.50


*) Datum van beschikbaarheid in Nederland. Voor het buitenland geldt mogelijk een andere datum!