Verder winkelen
94
 • 94-De kerk: de moeite waard!

  Een positief boekje over de kerk! Dat mag ook wel eens in deze tijd.
  In het eerste deel kijken we met de ogen van de apostel Paulus.

  We zien hoe hij zich tot de gemeenten richt waaraan hij zijn brieven schrijft. We leren van hem ons niet te verkijken op de buitenkant. En Paulus opent ons oog voor het werk van God in de kerk.

  In het tweede deel behandelen we de visioenen van de profeet Zacharia. In zijn tijd werkten teruggekeerde ballingen aan de herbouw van de tempel in Jeruzalem. Ze zagen zich gesteld voor allerlei vragen, tegenslag en tegenwerking. Zacharia stimuleert ze om vol te houden.

  Wie zich wil verdiepen in wat de kerk is, kan in dit boekje terecht. Het is ook te gebruiken als materiaal voor bijbelstudie over de visioenen van Zacharia.
  Het geheel is verlucht met de ‘knipoog’ van een aantal tekeningen van de hand van Henk Boomstra.

  Ds. Pieter Niemeijer is sinds 2000 predikant van de Gereformeerde Kerk in Den Helder. Daarvoor was hij dat vanaf 1981 in Zuidwolde (Gr.) en vanaf 1985 in Dordrecht. In deze reeks schreef hij eerder onder andere: Tot geloof komen. Christelijke bijbelstudies (over o.a. zondeval, wedergeboorte, verkiezing en verwerping), Samen in de wereld. Wat biedt de kerk? (over de betekenis van geloof en kerk voor politiek en samenleving) en Wie heeft dit alles geschapen? Het geheim van de schepping (over schepping en evolutie).

Cahiers 94

05-10-2012*

Prijs: € 13.50


*) Datum van beschikbaarheid in Nederland. Voor het buitenland geldt mogelijk een andere datum!